EL GMV EN LA XII TROBADA DE JOVES DE LA SAFOR A TAVERNES DE LA VALLDIGNA























CALENDARI D'ACTIVITATS MAIG I JUNY


CALENDARI ACTIVITATS
 MAIG I JUNY


MAIG

DIA 1.- “SENDERISME A LA VALLDIGNA”. Tradicional Marxa de l’1 de Maig a les Creus. Eixida a les 8.00 hores de la Plaça Major de Tavernes de la Valldigna.

DIA 9.- EIXIDA DE SENDERISME, REGIDORIA D’ESPORTS DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA.

DIA 9.– II CAMPIONAT PROVINCIAL DE CASTELLÓ DE CURSES DE LLARGA DISTANCIA, organitza el Club Marató i Mitja Castelló Penyagolosa (FEMECV).

DIES 9 i 10.– CAMPAMENT TERRITORIAL DE VALENCIA, organitza el Club de Muntanya Castell de Serra. Inscripcions abiertas en clubcastelldeserra@gmail.com fins el 29 d’abril.  Mes informació clubcastelldeserra.blogspot.com.es (FEMCV).
DIA 16.-  XVIII VOLTA CICLOTURISTICA A LA VALLDIGNA, organitza la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

DIA 30.- SENDERISME, PARATGE NATURAL MUNICIPAL DE LA SERRA QUATRETONDA.

JUNY

DIES 6 i 7.– CAMPAMENT TERRITORIAL DE CASTELLÓ, organitza el Centre Excursionista Petrer (FEMECV).

DIA 13.- II PROVA D’ESCALADA DE BLOC (FEMECV). Organitza el Col·lectiu d’Amics Muntanyencs d’Algemesí (FEMECV).

DIES 13 i 14.– TRAVESSIA I PECNOCTA, organitza el Centre Castellut de Muntanyisme de Castalla (FEMECV).

DIA 27.- SENDERISME, PARATGE NATURAL MUNICIPAL DE LA SERRA QUATRETONDA.


Refugi de la Bastida informació i reserves a la Web del  Refugi:
http://refugialberglabastida.blogspot.com/
(Tel. 685633185)

Per a realitzar activitats de muntanya o esportives amb el Grup Muntanya Valldigna, cal tenir la targeta federativa o una assegurança d'accidents equivalent. Qui no estiga assegurat haurà de pagar 2 euros en concepte d’assegurança d’accidents i de RC (Llei 2/2011, de 22 de març de la Generalitat, de l’Esport i l’Activitat Física de la Comunitat Valenciana). Podeu tramitar la vostra targeta federativa mitjançant el Grup Muntanya Valldigna.




ASSEMBLEA ORDINARIA

           

  Convocatòria de l'Assemblea Ordinària del Grup Muntanya Valldigna, a celebrar el dia 4 de maig de 2015, a les 20.00 hores en primera i 20.30 hores en segona, en el local del GMValldigna.

Ordre del dia

1.- Lectura i aprovació si s'escau de l’acta de l’assemblea anterior.
2.- Memòria liquidació del pressupost i balanç de l’exercici de comptes de 2014, aprovació si s'escau. Memòria d’activitats de les seccions durant 2014. Activitats i pressupost per a l’any 2015.
 33.- Propostes que presenten els socis per escrit, amb un mínim de set dies d’antelació.
4.- Precs i preguntes.
        

 La Valldigna, 20 d'abril de 2015

El President


Juan Vte. Vercher Gadea

NOVA RUTA A LA VALLDIGNA "RUTA DELS FORNS DE CALÇ"

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna amb la col·laboració del GMValldigna recuperen i senyalitzen una antiga ruta tradicional de comunicació i comercialització de la calç. Així mateix s’ha aprofitat per restaurar un forn de calç, situat al barranc de les Cases al terme de Simat de la Valldigna.

La tècnica de fer calç és molt antiga i ha deixat molt testimonis a tot arreu del País Valencià i, molt especialment, està arrelada a la nostra comarca de la Valldigna.

 Ja a l’època romana la calç era molt utilitzada i la seu obtenció era ben reconeguda. El funcionament d’un forn de calç no va variar al llarg dels segles. Aquests forns estaven ubicat on hi havia molta pedra calcària, pedra que predomina a molts indrets de la Valldigna i que fa que a tots el indrets de la Valldigna hi hagen molts forns de calç, encara que no es poden trobar fàcilment.

Com a norma general els forns de calç tenen forma redona d’uns 3 a 6 metres i fondàries que moltes vegades superen el 5 metres; per davant tenien dos obertures una per on entraven les persones, l’altra on es ficava la llenya, es controlava i pegava foc.

L’enfornar o carregar un forn era una tasca molt dura que normalment la feien de quatre a cinc homes. El forn s’omplia de pedra calcària per a coure, fent una volta a filades i baix del forn tenia la boca per ficar la llenya. Es tancava la porta del forn amb pedra de calç per dins i de pedra en sec per fora per continuar omplint-lo per dalt. Els feixos de llenya de pi per fora cap a dins, romaní, argelagues i branques pels costats, amb feixos xicotets. Una vegada està la calç feta es transportava en cavalls i carros.

El Barranc de les Cases és un dels més importants de la comarca de la Valldigna pel que fa als forns de calç. Hi ha censats 7, fet que ens dóna a entendre la importància d’aquests elements de l’àmbit econòmic de la zona, ja que el comerç de la calç era, sense dubtes, un dels més importants durant el segle passat.

A la Valldigna hi ha altres elements històric molt arrelats a la nostra cultura, com són: bancals, barraques de pedra, senders, forns de calç... elements històrics que ens fan conèixer la historia de la nostra comarca. Conservar-los, mantenir-los i donar-los a conèixer, ens faran gaudir d’entorns privilegiat a més de contribuir a la recuperació econòmica de la Valldigna, mitjançant el turisme.


Des del GMValldigna creiem i contribuirem en un projecte de futur per difondre el nostre patrimoni Paisatgístic, Monumental, Històric i Ecològic, així com la difusió turística de la nostra comarca.