EL GMV PARTICIPA EN LA FIRA TURISME INTERIORRIZA-T

La Mancomunitat de la Valldigna, ha participant en la 3ª Edició de la Fira de Turisme INTERIORZA-T, organitzat per la Diputació de València, la fira ha estat instal·lada durant els dies 27, 28 i 29 de març en la Plaça de bous de València i ha contat amb la participació dels principals municipis i Mancomunitat de la Comunitat Valenciana. Membres del GMValldigna ha estat en l'estand representant a la Mancomunitat de la Valldigna.










LA VALLDIGNA AL CIM D’ESPANYA

El dimecres 11 de març dos membres del GMValldigna feren el Pic del Teide de 3.718 metres la muntanya mes alta de tot l’estat Espanyol, una muntanya que si no te dificultats tècniques si que la fan molt exigent per l’altitud d’ascensió de mes de tres mil metres.

El seu tram inicial es realitza per la pista de Muntanya Blanca, exemple de vulcanisme de pedra pomes. En arribar al vessant del Teide, comença l'antic camí d'accés al Pic, que puja per Lomo Tieso fins al Refugi d'Altavista i que presenta un fort desnivell, que en ocasions supera el 60 %. El pendent unit a l'elevada altitud ho fa notablement fatigós. El camí continua pujant, amb menys pendent, sobre lava jove, encara sense colonitzar per la vegetació. El camí acaba en la Rambleta, al costat del Mirador de la Fortalesa.  


El nom de la Valldigna esta en un altre cim i posa de manifest la gran afició als esports de muntanya en la nostra comarca.