EL GMValldigna ESTA REPARANT LES SENDES DE SIMAT DE LA VALLDIGNA.

Reparació senders
L'ajuntament de Simat de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient i el Grup Muntanya Valldigna, estan realitzat treballs de manteniment en els seders de la zona de les Foies i Penyalba. Les actuacions consisteixen en netejar i adequar i reparar la senyalització d’estos antics camins de les Foies, afectats pels últims incendis ocorrits en esta zona.

La Valldigna te rutes senderistes històriques molt representatives, aquest fet no és casual ja que combinen totes les possibilitats que vol el senderista alhora d’elegir un itinerari: uns paisatges espectaculars, història i cultura d’uns pobles amb sendes moltes d’elles empedrades i un recorregut amb desnivells i distàncies sense molta dificultat que s’ajusten  a la majoria dels senderistes.

Les sendes es van construir emprant la tècnica de la pedra en sec: s’hi construeix els marges laterals de contenció del terreny apilant la pedra que, segons la pendent per on circula la senda tenen l’altura els marxes. La tècnica en la construcció d’estos camins de muntanya, és la mateixa que han utilitzat els nostres avants passats durant molts anys per accedir a la muntanya.

El Grup Muntanya Valldigna realitza des de fa anys treballs de manteniment d’estes rutes històriques, la majoria de les quals travessen diversos termes municipals de les poblacions de la comarca. La nostra experiència contrastada durant estos anys en realitzar els treballs ens fan conèixer la dificultat tècnica, tant en el desplaçament com en la seua reconstrucció, perquè els materials que s’utilitzen són simplement la pedra i apilar-la en sec, malgrat que de vegades són de considerable grandària.


Val a dir que, sols en la comunitat Europea, existeixen milers de senderistes i turistes que busquen este tipus d’activitats per passar les seues vacances i la Valldigna té una oferta de més de 300 km de senders de muntanya, mar, paisatges, cultura i història per oferir als milers de visitants o turistes que poden vindre a fer este tipus d’activitat tan demandada en els nostres dies.  

Amargenant 

Desbrossant sender

Vista de la Valldigna

EL GMV ORGANITZARÀ EN EL 2014 EL CAMPIONAT DE REGULARITAT DE LA CV.

Este dissabte dia 21 de desembre, s’ha celebrat en la seu de la FEMECV en la localitat Alacantina d’Elx, la signatura dels convenis amb els Clubs i seccions de muntanya que realitzaran activitats dins del calendari Federatiu de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.

El President de la Federació Paco Dura va donar les explicacions pertinents sobre les activitats de les distintes modalitats esportives que realitza la FEMECV, s’entregà la documentació amb les pautes que s’han de seguir per tots els representants de les entitats que s’havien congregat, totes elles vingudes dels racons de la geografia Valenciana, desprès es va realitzar la firma dels convenis.

Per part del GMValldigna el proper any té adjudicada una de les activitat que tanca el calendari de la FEMECV de 2014 i que mes rellevància te entre els muntanyencs Valencians, EL CAMPIONAT DE REGULARITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA.