II CURS DE BOLETS

Hola companys/es,

Des del GMV hem programat un II curs de bolets per al cap de setmana del 15 i 16 de desembre. Les places dels alumnes van per rigorós ordre d'inscripció.
places són limitades!!!!

Si voleu mes informació del curs entreu en:
Tambe podeu vore el vídeo del I curs

I CURS DE BOLETS

I CURS DE BOLETS ORGANITZAT PEL GMValldigna A L'ALBERG DE LA BASTIDA

El Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 17 i 18 de novembre el I Curs de Bolets en el Refugi-alberg La Bastida.

El curs ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg especialitzat en micologia, i va començar el dissabte amb una introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la Serra de Quatretonda.

Durant tota la jornada es van explicar les característiques identificatives dels bolets: el esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els alumnes realitzaren dues eixides per a recol•lectar i identificar les diferents espècies explicades durant el dia. A les 19 hores finalitzava la primera jornada del curs. I a la nit, van poder degustar els bolets comestibles recollits al llarg de la jornada.

El diumenge es realitzà una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics, i després, es feia una excursió per a identificar diverses espècies. A les 14 hores es disposaven a dinar una paella amb bolets i contaven les vivències passades a l'alberg al llarg dels dos dies.

Els participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l'estància a l'alberg.

Finalment, es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.





Xavi Català,
Grup Muntanya Valldigna.

ELS MEMBRES DEL GMVALLDIGNA, HAN PARTICIPAT EN EL CAMPIONAT DE REGULARITAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Guanyadors
Este diumenge dia 18 de novembre, s’ha celebrat en la localitat alacantina de Villena, el Campionat de Regularitat de la Comunitat Valenciana, de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la C.V., l’activitat a congregat a 46 Clubs de muntanya i mes de 325 muntanyencs de tota geografia del Territori Valencià.


L’activitat muntanyenca va començar amb un dia molt boirós a acompanyats per la pluja per un terreny molt esvarós, a les 8.00 hores des de la pedania de La Fabra (Villena), amb un recorregut de 12.6 Km. i un desnivell de 930 metres, per la serra del Morró.

L’activitat estava organitzada pel Club Excursionista de Villena, amb la col•laboració de l’ajuntament de la localitat. Esta activitat ha comptat amb la participació dels membres del GMValldigna, representant als muntanyencs de la Valldigna, en esta ultima activitat federativa del calendari de l’any 2012.
Participants

Control de pas

MEMBRES DEL GMValldigna PARTICIPEN AL 36é APLEC EXCURSIONISTA dels PPCC


De l'1 al 4 de novembre ha tingut lloc el 36é Aplec Excursionista dels PPCC al municipi de Prada, a la comarca del Conflent.

L’organització d’aquest 36é Aplec ha anat a càrrec del Grup Pirinenc Excursionista Nord-català juntament amb Delit Tenim, el Casal del Conflent i l’Ajuntament de Prada.

Al llarg dels quatre dies, al voltant d’unes 800 persones vingudes de tots els indrets dels Països Catalans: del Principat, de les Illes, de l’Alguer, de la Catalunya Nord i del País Valencià, han gaudit d’una trobada marcada per una programació diversa: excursions de muntanya de diferent complexitat, xerrades, música en directe, conferències, castellers, etc., i el sopar tradicional de germanor. Cal destacar, els paisatges impressionants del massis del Canigó amb gran biodiversitat de flora i el mateix Cim, de 2.784 metres d'altitud. I també, la qualitat dels artistes que van actuar al llarg dels dies.

La cloenda va estar presidida per Antoni Glori, president del Grup Pirinenc Excursionista Nord-català, i altres representants de l'entitat, que van traspassar la bandera de l’Aplec als representants de l’any vinent, que serà el 37é i que es realitzarà a Andorra.

Membres del Grup Muntanya Valldigna van participar en aquesta 36ena edició. Xavi Català, representant de l'organització del 33é aplec a la Valldigna el 2009, destaca l’ambient de normalitat, civisme i germanor que es va respirar al llarg dels quatre dies. I, a més a més, anima a continuar assolint llaços d’unió entre el món del muntanyisme.

Des del GMV volem felicitar a l'organització per l'èxit de participació i per haver aconseguit fer-nos passar uns dies tan agradables pels voltants de les muntanyes i els seus pobles.

Vídeo Activitat

Xavi Català,
GMValldigna.