LES COVETES DE MOSSÉN RICARDO A TAVERNES DE LA VALLDIGNA, JA ESTAN DECLARADES PER FI, COM DE CATEGORIA DE ZONA ARQUEOLÒGICA.

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, segons l’Acord de data 21 d’octubre de 2011 del Consell (DOCV 6.637 de 25-10-2011), en que s’aprova la relació de coves abrics i llocs amb art rupestre de la província de València, acorda l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià de coves abrics i llocs amb art rupestre.
Les Covetes de Mossén Ricardo i altres situades al País Valencià, entren en l’actualització de l’art rupestre de la província de València, este fet s’ha materialitzar en una base de dades en que es recull la informació necessària per una correcta protecció. Els treballs també han permès no sols corregir dades i incorporacions de nova documentació del jaciments d’art rupestre coneguts, si no que documentar-ne de nous. Cal destacar la troballa de trenta-huit nous abrics, dels quals trenta amb gravats rupestres.

Les Covetes de Mossén Ricardo estan situades al cap de la Serra de Corbera (les Creus), en el paratge denominat de les Fontetes de Cantus, es daten del Mesolític Inferior, entre l’any 12.000 i 9.000 a. c.. es tracta de dos abrics, on estroben els gravats que consten de traçats en una superfície prou uniforme. Segons l’inscripció de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport li correspon l’inscripció en la secció primera de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià amb el nº ZA-387-AR.





















paco sales
GMValldigna